Lato to zdecydowanie czas na imprezy przy grillu. Co przygotować, żeby zaserwować gościom coś nowego, co oprócz oczywistych grillowych klasyków takich jak kiełbasa czy karkówka z grilla zagości na naszych rusztach? Oto kilka pomysłów!
Oliwę mieszamy z przyprawami oraz poszatkowaną pietruszką. Wycinamy nóżki z umytych pieczarek. Następnie smarujemy środek oliwą z przyprawami oraz dodajemy kawałek sera. Tak przygotowane pieczarki kładziemy na grillu i czekamy, aż ser się zapiecze.
4 pomidory
kostka sera feta (sałatkowo-kanapkowego)
sól, pieprz,
zioła prowansalskie
mały pęczek szczypiorku
3 ząbki czosnku
Wykonanie:
Umyj pomidory, odetnij górną część i wydrąż, uważając, żeby nie uszkodzić dolnej części. Środek pomidorów pokrój w kostkę razem z serem feta. Dodaj przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekany szczypiorek. Wypełnij wnętrze pomidorów farszem i umieść je na ruszcie grilla. Zapiekaj przez ok. 15-20 minut.