Gotowe warzywa na patelnię są bardzo popularne, bo dzięki nim można szybko zrobić ciepłą kolację albo obiad. Oto kilka wskazówek, jak możesz je wykorzystać.
Przygotuj:
Pokrój kurczaka w drobne kostki, posól i popieprz. Cebulę też pokrój na mniejsze kawałki, mogą być np. piórka. Rozgrzej patelnię z odrobiną tłuszczu, a następnie dodaj mięso. Co jakiś czas mieszaj, a potem dodaj warzywa na patelnię i cebulę. Podsmażaj na dużym ogniu, a potem go zmniejsz i duś całość do miękkości. Przypraw ziołami prowansalskimi.
Przygotuj:
Na początku ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Szynkę pokrój w plasterki i na drobne kawałki, cebulę w piórka. Podsmaż całość wraz z warzywami na patelnię z odrobiną tłuszczu. Śmietanę połącz z koncentratem, dopraw solą, pieprzem i pietruszką. Do naczynia żaroodpornego wrzuć ugotowany makaron, wymieszaj go z warzywami i szynką, a następnie zalej sosem. Opcjonalnie możesz posypać serem.