Gotowanie

Gotowe dania w słoikach – czy warto po nie sięgać? Gdzie kupić bez konserwantów?

Artykuł sponsorowany

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść artykułu i osobiste poglądy autora.

Z roku na rok nasza świadomość co do spożywanej żywności znaczeni wzrasta. Uważamy na to, co jemy, staramy się wybierać produkty z prostym składem od sprawdzonych dostawców. Nie ma w tym nic dziwnego, obecny rynek przesycony jest modyfikowaną żywnością, która nie ma nic wspólnego ze zdrową dietą. Jak jest w przypadku gotowych dań w słoikach? Czy mogą one zastąpić pełnowartościowy posiłek, który sami przygotujemy?

Dania gotowe – co to takiego?

To wygodne posiłki, które pozwolą Ci zaoszczędzić większość czasu. Wystarczy je jedynie podgrzać, by móc zaspokoić głód. Gotowe potrawy idealnie sprawdzą się podczas wycieczek lub po prostu, gdy nie masz pomysłu na obiad. To również świetne rozwiązanie dla studentów, singli, czy osób nielubiących gotować. Gotowe dania nie bez powodu zostały nazwane przez ekspertów żywnością “wygodną” – ciepły posiłek można mieć zaledwie w przeciągu 2-5 minut! Wielu producentów wychodzi naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów i dba o to, by gotowe posiłki były pełnowartościowe i zdrowe. 

Posiłki na wagę zdrowia

Coraz więcej osób robiąc zakupy, przed włożeniem danego artykułu do koszyka sprawdza jego etykietę. Większa świadomość wśród konsumentów przekłada się na wybór nieprzetworzonych produktów oraz na wprowadzenie zdrowych nawyków żywieniowych. Szybki tryb życia, brak czasu i codzienne obowiązki sprawiają, że nie raz brakuje nam sił do przygotowania zdrowych, zbilansowanych posiłków. Z pomocą przychodzą nam wtedy gotowe dania w słoikach. Warto jednak najpierw upewnić się, które z nich warto wybrać. W ofercie sklepu internetowego Schronisko Bukowina znajduje się wiele wyśmienitych dań, które nie tylko wyróżniają się doskonałym smakiem, ale przede wszystkim pozbawione są niepotrzebnych substancji takich jak konserwanty, zagęszczacze, czy barwniki.

Pod względem wartości odżywczych warto wybierać zupy takie jak pomidorowa, czy żurek, ponieważ zawierają one więcej witamin i minerałów niż zupy w proszku.

Dlaczego warto wybrać gotowe dania ze Schroniska Bukowina?

Asortyment sklepu online Schronisko Bukowina zachęca do kupna najlepszych gotowych dań w słoikach, które śmiało mogą zastąpić codzienny posiłek. W ofercie sklepu internetowego można znaleźć wyśmienite zupy – doskonałą kwaśnicę, która sprawi, że poczujesz się jak w góralskiej karczmie oraz barszcz czerwony, dostępny również w wersji dla wegan. Jako domowy obiad można zaserwować wyjątkowo smaczny bigos myśliwski, z dużą ilością mięsa i grzybów, czy też pyszną fasolkę po bretońsku. Gotowe dania w słoiku takie jak np. kapusta z grzybami lub barszcz czerwony świetnie sprawdzą się na wigilijnym stole. Do gustu, szczególnie dzieciom przypadnie wyjątkowy krem z pomidorów, a buraczki zasmażane okażą się ulubionym dodatkiem serwowanym podczas niedzielnego obiadu. Dzięki zakwasowi na żurek lub zakwasowi buraczanemu można przygotować wyśmienite zupy uwielbiane przez wszystkich.

Dania gotowe ze Schroniska Bukowina to produkty, które bez obaw warto wybrać jako codzienne posiłki. Nie posiadają one długiego składu, nie zawierają chemii, wzmacniaczy smaku, syropu glukozowo – fruktozowego i utwardzonych tłuszczów roślinnych oraz skrobi modyfikowanej.

Fot.: materiały prasowe Klienta.

Polecane artykuły
Gotowanie

W poszukiwaniu wyjątkowych smaków: Ciastka i ciasteczka

Zapach świeżo upieczonych ciastek i ciasteczek kusi każde podniebienie. Odkryj bogatą ofertę  i zaspokój swoje słodkie zachcianki.
Czytaj więcej
Gotowanie

Kawa: Historia, rodzaje i sposoby parzenia aromatycznego napoju

Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie, cieszący się ogromną popularnością ze względu na swoje pobudzające właściwości i niepowtarzalny smak.
Czytaj więcej
Gotowanie

Jak zmniejszyć ilość wyrzucanych produktów spożywczych w kuchni

Zmniejszenie ilości wyrzucanych produktów spożywczych w kuchni to ważny krok w kierunku redukcji marnotrawstwa żywności i ochrony środowiska naturalnego. Około jedna trzecia żywności produkowanej na świecie jest marnowana, a wyrzucenie jedzenia przyczynia się do emisji gazów cieplarnianych, co ma negatywny wpływ na klimat. Jednak, istnieją proste sposoby, aby zmniejszyć ilość wyrzucanych produktów spożywczych w kuchni.
Czytaj więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *